ALU stolarija Alumil

aluminijumski-prozori

ALUMIL se danas predstavlja kao najveći proizvođač aluminijskih profila u Grčkoj i jedan od pet najvažnijih u Europskoj uniji.

Alumil, kao vodeća grčka firma je firma koja stalno razvija svoje sisteme. Dodatnim profilima omogućuje nam rešavanje složenih i specifičnih arhitektonskih rešenja.

Ova firma nudi savršeno rešenje za ostakljivanje industrijskih i poslovnih zgrada, trgovina i poslovnih centara, kao i ostakljenja za vaš dom. Naša ponuda u Profiplastu za vas je aluminijski prozor s visokokvalitetnim profilima koje proizvodi Alumil.

Aluminijski okviri za prozore – izdržljivi su dugi niz godina, otporni na vremenske uslove, izdržavaju zemljotrese, požare, koroziju. Kvalitetno proizvedeni aluminijski sistemi imaju izolacijska svojstva kao PVC okvir prozora. Aluminijum je pogodan materijal za izradu okvira za prozore i vrata.

Aluminijumski profili mogu biti sa termoprekidom i bez termoprekida.

ALU STOLARIJA SA TERMIČKIM PREKIDOM

Kod aluminijumskih profila sa termoprekidom postoji termički prekid koji je napravljen od tvrdog polivinilhlorida, odnosno od materijala koji se koristi u proizvodnji PVC profila. Glavna osobina termoprekida leži u izolaciji profila, što znači da usled promena klimatskih uslova neće dolaziti do tzv. znojenja profila.

U ponudi Profiplasta postoji nekoliko debljina termoprekida, koje se kreću od 15 mm do 22 mm.

ALU STOLARIJA BEZ TERMIČKOG PREKIDA

Aluminijumski profili bez termoprekida su tzv. „hladni” profili iz razloga što nemaju termički prekid.

Samim tim što nisu obezbeđeni termičkim prekidom, imaju lošiju izolaciju pa se uglavnom koriste za pravljenje unutrašnjih elemenata, kao što su:

  • pregradna vrata,

  • sobna vrata,

  • fiksni elementi,

  • pregradni zidovi.

Razmotrite svoj stil života i način na koji živite. Razmislite o položaju sunca – gde je ono ujutro, u podne i poslepodne. Prozori i vrata značajno doprinose stilu vašeg doma. Vaši zahtevi za svetlom mogu se razlikovati od sobe do sobe. Razmislite o načinu na koji koristite svaku sobu, jer će ti faktori uticati na vašu odluku.

U PROFIPLASTU možete birati sisteme s različitim mogućnostima, široku paletu boja i sofisticiranost koja će svakom objektu dati notu luksuza.

Izuzetno popularan kod arhitekata, aluminijski prozori pomažu u naglašavanju čistih linija modernog dizajna. Aluminijski prozori nisu samo moderni i lepi, već su izuzetno izdržljivi kako bi se postigla jedinstvena arhitektonska vizija.

Kod aluminijumskih profila postoji čitav spektar boja koje se određuju preko RAL palete i to je takozvana plastifikacija aluminijumskih profila.

U ponudi postoji i eloksaža aluminijuma, čije se boje kreću od prirodne boje aluminijuma, odnosno sive, pa do crne boje.

Aluminijumski sistemi ALUMIL

Aluminijumski sistemi ALUMIL-a su izbor za život, s niskom nivoom potrebe za održavanjem, a kod zamene okvira oni su potpuno reciklirani, delujući tako u zaštiti okoline.

Najviši nivo zaštite od provale, vandalizma, požara, dimova, zemljotresa, itd. S visokom estetikom u kombinaciji s najnovijim arhitektonskim trendom.

U ekstremnim vremenskim uslovim (najveća otpornost na vetar i vodu).

Aluminijum može biti anodiziran ili plastificiran u bilo kojoj boji.

Anodizirana aluminijumska stolarija

Anodizirana aluminijumska stolarija ne samo da je privlačna, već i izdržljiva. Anodizirani aluminijum treba prati toplom vodom i prikladnim sredstvom za vlaženje ili blagim sapunom, na sličan način kao i kod pranja automobila.

Korišćenje više abrazivnih materijala može rezultovati oštećenjem površine. Ne smeju se koristiti sredstva za čišćenje sa kiselim ili alkalnim sredstvima, jer će one oštetiti anodne filmove i mogu skunuti boju sa stolarije.

Tamo gde su prisutne masne naslage ili je teško ukloniti prljavštinu, anodiziranje se može očistiti mekom krpom umočenom u beli alkohol, terpentin, kerozin ili blago sredstvo za čišćenje, nakon čega ga treba obrisati suvom krpom.

Potrebno je temeljno isprati anodizirani aluminijum sa bistrom primenom čiste vode nakon čišćenja, posebno u slučaju postojanja pukotina, a zatim sušiti staklo kako bi se sprečilo zaustavljanje vode.

Redovno pranje anodizirane stolarije osigurava dugotrajan proizvod.

Preporučuje se sledeći program:

  1. Ruralna sredina: svakih šest meseci.
  2. Urbana sredina: svaka tri meseca.
  3. Industrijska i morska sredina: svakih šest meseci, kao i mesečno pranje hladnom vodom.

Za dodatnu zaštitu, posebno u otežanim uslovima, pena sa kvalitetnim voskom za automobil nakon pranja pomoći će u podizanju i održavanju izgleda anodizirane stolarije.

Neophodno je periodično održavanje brava, ručki, šarki, poluga, valjka, itd. To se posebno odnosi na mehanizme s pokretnim delovima koji zahtevaju podmazivanje.

Čišćenje i održavanje stakla

Čišćenje i održavanje stakla zahteva potpuno razumevanje vrste stakala koje imate u vašem domu.

Redovno pranje i sušenje staklenih prozora i vrata zahtevaju dugoročnu trajnost. U urbanim sredinama pranje se treba obaviti svaka tri do šest meseci.

Ako vam je potrebna dodatna pomoć, obratite nam se, jer mi u Profiplastu imamo sva rešenja za Vas.