Aluminijum drvo stolarija
alu drvo – ALURIS

SA TERMO PREKIDOM I TROSLOJNIM STAKLOM

alu-drvo-profil-Aluris

Alu drvo prozori

Alu-drveni prozori su tip prozora koji kombinuje izdržljivost aluminijuma sa prirodnom lepotom drveta. Ovaj tip prozora je postao sve popularniji poslednjih godina zbog svoje jedinstvene kombinacije stila i funkcionalnosti.

Okvir prozora je napravljen od aluminijuma, koji je lagan i jak. To ga čini idealnim materijalom za uokvirivanje prozora, jer može da podrži teško staklo i da se odupre savijanju ili pucanju tokom vremena. Aluminijumski okvir je takođe otporan na koroziju, što znači da neće rđati ili propadati tokom vremena.

Unutrašnjost prozora je napravljena od drveta, što pruža prirodan izgled i osećaj. Drvo može biti obojeno ili ofarbano kako bi odgovaralo unutrašnjosti kuće, što ga čini popularnim izborom za vlasnike kuća koji žele prilagođeni izgled stolarije. Drvo takođe pruža odličnu izolaciju, što pomaže da dom bude topao zimi i hladan leti.

Prednosti Aluminijum drvo stolarije

Jedna od glavnih prednosti prozora od alu drveta je njihova energetska efikasnost. Kombinacija aluminijuma i drveta stvara barijeru koja pomaže da dom bude izolovan. Ovo smanjuje količinu energije potrebne za zagrevanje ili hlađenje doma, što rezultira manjim računima za energiju.

Još jedna prednost stolarije od alu drveta je njihova izdržljivost. Aluminijumski okvir pruža jaku i izdržljivu spoljašnjost, dok unutrašnjost od drveta pruža prirodan izgled i osećaj. Kada se kombinuju, ovi materijali stvaraju prozor koji je i lep i funkcionalan.

Održavanje alu-drvetnih prozora je relativno jednostavno. Aluminijumski okvir se lako čisti sapunom i vodom, dok se unutrašnjost drveta može tretirati zaštitnim premazom kako bi se sprečilo propadanje.

Što se tiče estetike, alu-drveni prozori su popularan izbor za vlasnike kuća koji žele prirodnu lepotu drveta bez žrtvovanja izdržljivosti. Aluminijumski okvir pruža elegantan, moderan izgled koji dopunjuje toplinu i lepotu unutrašnjosti drveta.

Alu-drveni prozori su jedinstven i inovativan pristup konstrukciji prozora. Oni kombinuju izdržljivost aluminijuma sa prirodnom lepotom drveta, što rezultira proizvodom koji je i lep i funkcionalan. Ako tražite dugotrajno i energetski efikasno rešenje za svoje prozore, onda alu-drveni prozori mogu biti savršen izbor za vas.