PVC prozori su broj jedan u energetskoj efikasnosti

REHAU GENEO – Prozor za savršen život

REHAU GENEO - Prozor za savršen život

Da bi znali zašto se veoma često u građevinarstvu upotrebljava pojam „energetska efikasnost u zgradama“ potrebno je da znamo tačnu definiciju tog pojma.

Energetska efikasnost znači iskorišćenje manje količine energije za obavljanje nekog posla ili određene aktivnosti.

Kada su zgrade u pitanju to bi značilo da energetski efikasne zgrade troše manje energije za održavanje temperature unutar objekta, za osvetljenje i druge potrebe ljudi za boravak i rad u zatvorenom prostoru.

Ukoliko je zgrada ili vaš dom termički dobro izolovana manje će trošiti energije zimi kod zagrevanja, kao i leti kod hlađenja, što će se svakako odraziti na boravak u njoj, biće kvalitetniji. Takva zgrada čuva energiju. I naravno, njen životni vek je duži.

Istraživanja su pokazala da u Srbiji 85% stambenih zgrada ne zadovoljava minimalne uslove energetske efikasnosti.

PVC prozori su broj jedan u energetskoj efikasnosti.

Plastika je najčešće korišćen materijal u Nemačkoj za izradu prozora, koji se odlikuju ne samo dobrom cenom, već i po tome što su izdržljivi, jednostavni za održavanje, mogu se reciklirati i individualno oblikovati u više oblika i boja.

Plastični prozori su prozori čiji su okviri izrađeni od PVC-a ili  kao i kod GENEO – vlaknastog PVC-a.

Kontaktirajte stručnjaka u vašoj blizini – inovativne prozorske profile firme REHAU možete naći u našoj firmi PROFIPLAST.

Važno je da planirate svoj proračun za energiju; stari prozori vam odnose mnogo novca.

Kalkulator za uštedu energije REHAU pokazuje da su bolji prozori izolovani i da je manje energije potrebno.

Toplotna izolacija igra odlučujuću ulogu u rastućim cenama energije i zakonskim zahtevima za energetsku efikasnost.

To drugim rečima znači da ne morate platiti za energiju koju ne koristite!

Ne samo da toplotna izolacija igra važnu ulogu kod novih prozora, tu je i zaštita od provale, zaštita od buke, ali i niski troškovi održavanja i čišćenja.

REHAU GENEO – Prozor za savršen život.

Dobra kuća radi za svoje vlasnike – a ne obrnuto, zato ste na dobrom putu ukoliko se odlučite za REHAU GENEO.

REHAU GENEO prozori nisu samo savršeni zbog odlične toplotne izolacije, već i zbog svoje izrade što čini prozor krajnje stabilnim i veoma laganim. To će osigurati izvrsnu toplotnu izolaciju i svojstva koja vam drugi sistem neće moći ponuditi.

Vaše koristi od GENEO na prvi pogled:

  • Optimalna izolacija: Ušteda do 76% energije

Dopustite da vam revolucionarni high-tech proizvod radi na štednji energije: RAU-FIPRO je tajna izuzetne toplotne izolacije.

  • Zvučna izolacija REHAU GENEO

Učinite vaš stan zaštićenim životnim prostorom, u kojem se možete potpuno opustiti od stresa svakodnevnog života. S GENEO-om vaša individualna i prirodna potreba za odmorom zadovoljena je u svakom trenutku.

Zahvaljujući trostrukim staklima i profilima iz RAU-FIPRO-a, GENEO postiže najbolje vrednosti unutar zvučne izolacije klase 5.

  • Zaštita od provale kod REHAU GENEO

Ništa ne ometa provalnike u tome da otvore prozore. Dok se prozori bez otpora provale otvaraju za nekoliko sekundi, čvrsti dizajn GENEO s najnovijim otporom protivprovalnog sistema štedi vredne minute.

  • GENEO prozori sjaje poput svakog novog; vaši prozori ostaju čisti duže i jednostavniji su za održavanje.

GENEO vam daje i slobodu bojenja – tako da dobijete svoj stil. GENEO prozori praktično nemaju ograničenja u pogledu dizajna; koristite više od 40 laminiranih filmova i više od 170 RAL boja.

Opsežne staklene površine, izvanredni oblici i prekrasne boje igraju važnu ulogu u modernoj arhitekturi. I to je upravo ono što beskompromisno imate sa GENEO-om.

Neka kreativnost i vaše želje budu ispunjene. Vaši prozori bi trebali izgledati savršeno. Ali oni takođe moraju biti udobni i izdržljivi.

Izborom GENEO prozora doneli ste pravu odluku!

  • Udobnost za najviše zahteve; jednostavno otvaranje i zatvaranje!

Koncept koji osigurava jednostavno otvaranje i zatvaranje. Najbolja izolacijska svojstva zadržavaju prašinu i prljavštinu. Osim toga, izdržljiv materijal otporan na opterećenje osigurava dugi vek trajanja.

Nečistoće od prašine ili kiše jednostavno se uklanjaju s komercijalno dostupnom tečnošću za pranje ili s REHAU Care Cleanerom i mekom krpom.

Takođe, imajte na umu:

  • Nemojte koristiti agresivne agense ili rastvore kao što su razređivači od sintetičkih smola, aceton itd.
  • Nemojte koristiti abrazive
  • Nemojte koristiti tvrde predmete poput lopatica, žičanih četkica, grubih sunđera, itd.

Kako dugoročno održavati celokupnu funkcionalnost prozora?

Najmanje jednom godišnje, preporučujemo brigu o pokretnim armaturama s kapljicom ulja.

Zaptivke se se mogu očistiti vodom i redovno ih podmazivati.

Ono što treba da znate je, da je GENEO profilni sistem ojačan vlaknima od visokoefikasnog materijala RAU-FIPRO.

Zbog posebnog high-tech materijala, GENEO je jedinstveno snažan. GENEO postiže najbolje vrednosti u pogledu toplotne izolacije i udobnosti.

GENEO je profil i obično se sastoji od krila (u njemu je staklo i može se otvoriti) i okvir (čvrsto usidren u zidu). Za prozor je interakcija komponenata vrlo važna. GENEO je dizajniran za korišćenje najsavremenijeg stakla i inovativne tehnologije prilagođavanja.

Vlasnici kuća i stanova i dalje trebaju razmotriti vredno ulaganje u nove prozore kako bi iskoristili štedne mogućnosti modernog prozora.

Zamenom starih prozora s novima, možete uštedeti puno energije grejanja uz malo napora. Na taj način možete postići veliki efekat u svakom trenutku i uštedeti novac odmah.

Prozore i vrata možete lako promeniti, a nije potrebno napuštati stan. Moderne metode montaže omogućuju brzu i čistu zamenu prozora. U jednoj porodičnoj kući to obično traje ne duže od 1 do 2 dana. Stari prozori se uzimaju i obično recikliraju.

GENEO se proizvodi tačno prema vašim specifikacijama i potrebama i sastavlja ga kvalifikovani stručnjak.

Naša firma PROFIPLAST će vas detaljno obavestiti i pripremiti ponudu koja je individualno prilagođena vašim potrebama. Bićete iznenađeni izvrsnim odnosom cene i izrade.

GENEO se lako reciklira. Već 1988. godine REHAU je prva firma koja je u industriji razvila vlastiti koncept vraćanja, koji osigurava kvalifikovanu reciklažu starih prozora i profila.

Sigurni smo da svojim iskustvom i cenama možemo da vam ponudimo najbolje rešenje, potrebno je samo da nas pozovete na 011 271 74 70 ili posetite naš salon na Zrenjaninskom putu 84r.

Pogledajte još…