Maco okovi za prozore i vrata

maco-okov

Danas živimo u vremenu u kojem sigurnost doma postaje bitan faktor kod odabira stolarije svakog doma. Iz dana u dan, porastom kriminala, prisiljeni ste da na ličnoj sigurnosti ne smete da štedite. Dobro je što uopšte postoji mogućnost da u nekom vidu sigurnost kupite novcem. Naravno, ne želite da budete opsednuti time, ali svakako želite da poduzmete sve razumne mere kako bi se zaštitili. Želite maksimalno da uživate u svom domu, a da ne budete opterećeni mišlju o tome koliko je vaš dom siguran. Ako ste izvršili  izbor PVC stolarije, doneli ste dobru odluku, budući je prednost PVC stolarije upravo i u sigurnosti.

Drugo, treba da donesete odluku da angažujete profesionalnog montažera. Profiplast vam upravo nudi profesionalne montažere i pvc stolariju marke REHAU koja daje sigurnost vašem domu.

Za zaštitu od provale, bitan elemenat je okov – mehanizam koji otvara vrata ili prozore i koji mora da izdrži što veći broj otvaranja. Karakteristika okova je protivprovalna zaštita.

Postoji više vrsta okova, a zavisno koji odaberete, učinili ste prvi korak ka vašem doprinosu da vaša sigurnost bude što veća.

Jedan od vodećih proizvođača okova za građevinsku stolariju, svakako je MACO okov, sa sedištem i proizvodnjom u Austriji.  Firma koja vaš dom čini sigurnim mestom za život.

Maco protect – Brave za ulazna vrata, je inovativni odgovor na ekonomske izazove uz pomoć usavršene palete proizvoda, te inovacija u području sigurnosti pri korišćenju, kao i protivprovalnoj sigurnosti do WK 4.

Wk4 klasa je oznaka za klasu koja se odnosi na zaštitu od iskusnijih provalnika koji mogu da koriste agresivnije alate kao sekire, čekić, accu bušilice do 10 min

Klase protivprovalne zaštite za prozore i vrata:

  • WK 1 (RC 1N) – nije sigurnosni – prema EF V 18054 (norme  osiguravajućih društava)
  • WK 2 (RC 2) – sigurnosni prema EF V 18054 (norme osiguravajućih društava)
  • WK 3 ( RC 3) – (sigurnosni prema EF V 18054 kojega osiguravajuća društva priznaju)
  • WK 4 (RC 4) štiti od upotrebe, sekire, čekića, accu bušilice do 10 min.
  • WK 5 (RC 5) štiti od upotrebe, bušilice, reznih, brusnih mašina do 15 min.
  • WK 6 (RC 6) štiti od upotrebe, jakih električnih mašina do 20 min.

WK4 je klasa protivprovalne zaštite koja čini da je provalniku potebno mnogo vremena za njegov pokušaj ulaska u vaš dom, uz istovremeno stvaranje previše buke, stoga će odmah nakon svog pokušaja najverovatnije otići tražeći neki neosigurani objekat.

Da okovi mogu biti i protivprovalni, doveli su do toga da je izbor okova veoma bitan i da u današnje vreme postoji sve veća potražnja što kvalitetnijih okova. Stoga donesite i vi odluku – Kvalitet pre svega! Kod prozora i vrata koji imaju kvalitetne okove neće se desiti da se rasklimaju ili da izgube funkcionalnost.

MACO svoj uspeh oduvek vidi usko povezan sa kvalitetom svojih proizvoda.

MACO kompanija je kao proizvođač okova prva sertifikovana od strane AGQS shodno DIN ISO 9001.

MACO je svestan svoje odgovornosti prema klijentima, i zato je „KVALITET“ prioritet. Od razvoja preko proizvodnje do isporuke, proizvodi podležu ciklusu striktnog praćenja i poboljšanja.

Ukoliko ne odaberete kvalitetne okove, prvi pokazatelj će stvoriti problem pri otvaranju i zatvaranju prozora i vrata, čime oni neće imati više svoju funkciju. Slediće i brojni drugi problemi. Stoga okovi nisu proizvodi na kojima treba štedeti.

Tu vam svakako može pomoći firma Profiplast za koju treba da se odlučite za ugradnju stolarije. Izborom naše firme, vaši prozori i vrata dugo vremena će funkcionisati besprekorno i sigurno.