PVC stolarija – proizvodnja i prednosti

soba-terasna-vrata

Proizvodnja PVC-a

PVC je moderan veštački materijal koji se proizvodi od nafte i kuhinjske soli. Nafta i kuhinjska so se u PVC-u neograničeno „konzerviraju“ , a hemijskim putem se opet raščlanjuju da bi se iz njih proizveli „sveži“ proizvodi od PVC-a.

Na tržištu se može naći mnogo proizvoda od PVC-a, ali svakako je najzastupljenija proizvodnja vrata i prozora kako za objekte za stanovanje, tako i za poslovne objekte . Ako se uporedi sa aluminijumskom stolarijom odlikuju je slične tehničke karakteristike, ali i niža cena, što je čini veoma privlačnom za svaki objekat.

Prednosti kvalitetne PVC stolarije

Glavne prednosti kvalitetne PVC stolarije su lako montiranje i održavanje kao i visok stepen eksploatacije s obzirom da meterijali od kojih se izrađuje pvc stolarija nisu podležni koroziji ili bilo kojim drugim oštećenjima od vlage.

PVC stolarija se izrađuje od različitih profila. Što je više vazdušnih komora, to je profil od pvc-a bolji toplotni izolator i ima veću cenu na tržištu, jer je vazduh bolji izolator od samog pvc materijala. Ovo je vrlo bitan podatak kada znamo da se više od 40% toplotne energije gubi upravo kroz prozore i vrata. Pored toplotne izolacije i zvučna izolacije jedna u nizu prednosti PVC stolarije u odnosu na stolariju izrađenu od drugih materijala.

Dobra karakteristika stolarije od PVC-a je to što nije lako zapaljiva kao recimo stolarija od drveta, a pri tome treba dodati da je drvetu potrebno redovno održavanje kako bi duže trajalo, a pvc ostaje postojan svo vreme eksploatacije.

Stolarija izrađena od PVC-a može da ima razne oblike i boje, pa je ponuda na tržištu toliko šarolika da svako može da pronađe nešto po svojoj želji. Boje mogu biti od bele koja je izvorna, pa do kopija drveta…

Ukoliko rešite da zamenite svoju postojeću stolariju od PVC-a novom, nemojte je bacati u prirodu, već pozovite neku od firmi koje se bave reciklažom, jer je PVC material koji se dobro reciklira i ponovo se vraća u upotrebu.

Rehau PVC stolarija

REHAU PVC stolarija nudi niz modernih i energetski efikasnih prozorskih sistema za vaš dom. Rehau PVC stolarija nudi visoki sjaj, modene linije i najveću moguću energetsku i akustičnu efikasnost.

Firma Profiplast d.o.o. bavi se isključivo proizvodnjom i ugradnjom PVC stolarije od priznatog nemačkog profila REHAU. Kako bismo vam otklonili sve nejasnoće, naš komercijalni tim koji je obučen, usavršen i upućen u svaki detalj naših proizvoda stoji vam na raspolaganju za sva vaša pitanja. Kontakt tel: 011/27-17-470, 011/27-17-480 i 060/641-60-39.