Stakla za prozore

stakleni-prozori

Oko 75% površine prozora je staklo. Iako prozori pružaju prelep pogled i prirodno svetlo, oni takođe mogu biti odgovorni za većinu godišnjih troškova za grejanje kuće ili stana, putem gubitka toplote.

Važno je da novi prozori efikasno zadržavaju toplinu unutra, imajući u vidu ekstremno tople i ekstremno hladne  vremenske uslove napolju.

Stakla su glavni elemenat bilo kojeg prozora, stoga je vrlo važno da su najvišeg kvaliteta.

Budući su jednostruko zastakljeni prozori propustljivi i s njima troškovi grejanja visoki, kod modernih prozora toplotna izolacija je mnogo bolja.

Oštre klime obično zahtevaju minimalno dva stakla, za odgovarajuće termičke izolacije. Da bi se to postiglo, argon ili kripton su gasovi koji  se koriste za popunjavanja prostora između stakala.

Troslojno zastakljenje će se zbog svoje energetske efikanosti tokom vremena sigurno isplatiti.

U toku zime svima je poznat osećaj hladnog prozora kada sedimo u njegovoj neposrenoj blizini, a taj osećaj će troslojno zastakljenje znatno eliminisati.

Kako sve više dolaze do izražaja strožiji građevinski propisi, troškovi grejanja rastu, to postaje sve važnije odabrati stakla sa najefikasnijom toplotnom izolacijom.

PVC je postao de facto materijal za okvire prozora i vrata. To je izuzetno vidljivo u gradnji novih stambenih naselja.

Kod prozora se u osnovi razlikuju tri „U“ vrednosti – računica za prozore:

  • Uw (w = window) – Ukupna vrednost prozora
  • Ug (g = glazing) – Vrednost ostakljenja
  • Uf (f = frame) – Vrednost okvira

Koeficijent Uw odnosi se na ceo prozor, kod koeficijenta prelaza topline, Ug zavisi o vrsti gasa za ispunu međuprostora, razmak stakala kao i broj istih, dok Uf – kao vrednosti uzima se presek profila.

Postoje različiti tipovi stakala, a kao nešto novo na našem tržištu je CLIMAGUARD SOLAR (izolaciju pruža za sva četiri godišnja doba).

Za uslove konstatnte buke koristite sledeća stakla za prozore

Ukoliko se suočavate sa konstantnom bukom, u naselju u kojem živite, da bi taj problem rešili koristite stakla koja pružaju odličnu zvučnu izolaciju, u paketu stakla 6+12+4 mm Flot, kao i troslojno staklo u paketu 4+9+4+9+4mm Flot staklo.

Korišćenjem dve različite debljine stakala, tako da se zvuci prelamaju i ostaju unutar tih stakala, a do vas da dolazi isključivo tišina, dobijate odličnu zvučnu izolaciju.

Za toplotnu izolaciju rešenje je niskoemisiono staklo

Za toplotnu izolaciju, a time i smanjenje troškova grejanja najbolje rešenje je niskoemisiono staklo, koje punjeno gasom – argonom, ima dobre izolacione karakteristike.

Tajna leži u presvlačenju specijalnom legurom aluminijum oksida niskoemisionog stakla, koje će zadržati toplotu unutar doma.

Ukoliko želite da rešite i problem buke i problem topline, to se rešava stavljanjem različite debljine stakala, dok niskoemisiono staklo rešava problem toplotne izolacije. To je idealna kombinacija.

ClimaGuard staklo za prozore

ClimaGuard staklo je ravno staklo sa transparentnim izuzetno tankim filmom na površini. Zahvaljujući tome, osigurava visoko propuštanje svetlosti, odličnu toplotnu izolaciju gde koeficijent toplote iznosi 1,1 W/m2K, i zaštitu sunčeve energije.

Da se dobro osećate u vašem domu, bilo jaka zima ili vruće leto: to vam omogućavaju prozori sa višenamenskim ClimaGuard staklom. Na taj način štedite energiju bez većeg gubitka prirodne svetlosti.

ClimaGuard Solar staklo, čija je glavna osobina izuzetna toplotna izolacija,  omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima.

U paketu ClimaGuard Solar stakla, postoji mogućnost paketa dvoslojnog stakla, kao i paketa troslojnog stakla.

Staklo se čisti toplom vodom, i krpom za staklo.

Svakako vodite računa da ne koristite agresivna sredstva koja sadrže rastvarače, poput acetona, razređivača, da ne koristite abrazivna sredstva, te čvrste predmete poput žičanih četki, grubih sunđera i sl.

Profiplast ide u korak s novim zakonima koji se uvode kako bi se smanjila potrošnja energije.

Toplotna izolacija stakla postaje norma – ali najnoviji napredak u dvoslojnom i troslojnom zastakljenju prozora znači da su moguće bezbrojne kombinacije rešenja za udobnost, sigurnost i dizajn.

Kontaktirajte nas putem telefona: 011 271 74 70 ili posetite naš izložbeni salon: Pita Maravića 11a

Pogledajte još…